Nations League beker

De Nations League beker is gebaseerd op het competitielogo, en is in het Zwitserse Lausanne onthuld tijdens de loting van het seizoen 2018/2019.

Nations League beker

De beker is op het podium onthuld door UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, in aanloop naar de loting. De trofee is geïnspireerd door het logo van de nieuwe landencompetitie.

De vlag, die staat voor alle 55 leden van de Europese voetbalbond die deelnemen aan de Nations League, is elegant rondom de vlaggenstok gewikkeld. De bokaal is geheel gemaakt van solide zilver, met binnenin de kleuren van de competitie. De beeltenis van deze kleuren op het zilveren oppervlak is één van de karakteristieken die deze beker uniek maken.

"Het eerste wat we wilden is dat mensen zich afvroegen waar de bokaal voor staat, namelijk het hijsen van de eigen vlag als het hoogtepunt van elk land," zei creatief directeur van het ontwerpbureau Hélder Pombinho. "Wanneer deze trofee wordt gehezen door de competitiewinnaar, lijkt het alsof de vlaggen van alle landen wordt gehezen."

De beker van de Nations League weegt 7,5kg en is 71cm groot. De trofee zal voor het eerst omhoog gehouden worden door de eerste winnaars in juni 2019.

Het verhaal achter de beker

Foto's van de Nations League beker

Nations League beker logo

Nations League beker vlaggen

Nations League beker vlaggenstok

Nations League beker voet

Beker voor de topscorer van de finales

De Nations League topscorer van de finales ontvangt de nieuwe Alipay Top Scorer Trophy. De topscorer van de finaleronde ontvangt de naar Chinese cultuur ontworpen bokaal.

Officieel Nations League lied

Naast de bokaal, is tijdens de presentatie ook het officiële lied van de Nations League ten gehore gebracht.


Deel 'Nations League beker weegt 7,5kg en is 71cm groot'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De Nations League beker weegt 7,5kg en is 71cm groot. De beker is een vlag met de kleuren van alle landen, die elegant rondom de vlaggenstok gewikkeld is.