nationsleaguevoetbal.nl
NATIONS LEAGUE KWALIFICATIE EK VOETBAL

Kwalificatie EK voetbal

Nations League kwalificatie EK voetbalKwalificatie voor het EK voetbal is mogelijk via de Nations League. Een voordeel van de Nations League is dat de wedstrijden spannender worden, omdat er een prijs te winnen valt. Om de opzet nog aantrekkelijker te maken, heeft de UEFA besloten dat landen zich ook kunnen kwalificeren voor het Europees Kampioenschap voetbal.

De normale kwalificatiewedstrijden worden afgewerkt in 10 poules, waarbij de nummers 1 en 2 zich zullen kwalificeren voor het EK voetbal. Hierdoor zullen 20 landen rechtstreeks geplaatst zijn. De overige 4 landen kwalificeren zich via de Nations League. De normale kwalificatiewedstrijden vinden plaats in maart 2019 en eindigen in november 2019.

Elke league bestaat uit 4 groepen. De winnaars van elke groep vormen een groep, waardoor er per league een groep ontstaat. De landen in deze poules spelen play-off wedstrijden voor een plaats op het EK 2020. Per league worden twee halve finales en een finale gespeeld.

Als een winnaar uit een groep al geplaatst is via de normale kwalificatieronde, dan schuift die plaats door naar de beste nummer 2 uit de league. Als een League geen 4 niet-gekwalificeerde landen heeft, dan schuiven die plaatsen door naar de beste landen uit een andere League, volgens de overall Nations League ranking.

Deze overall ranking wordt achtereenvolgens berekend op basis van positie in de groep, punten, doelsaldo, doelpunten voor, uitdoelpunten, aantal overwinningen, aantal uitoverwinningen, disciplinaire punten, en tot slot de coëfficient ranking.

Elke poule is goed voor één rechtstreekse kwalificatie, dus uit elke league komt een winnaar die zich plaatst voor het EK voetbal. Voordeel hiervan is dat er per league 1 land zich kan kwalificeren, waardoor ook kleine voetballanden vertegenwoordigd zullen zijn.

De play-offs voor het EK 2020 worden in maart 2020 gespeeld.

Nations League EK kwalificatie

Gepubliceerd op: 10-01-2016 | Bijgewerkt op: 19-07-2018 | Door:

Reageer op dit artikel

ReactiesGerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
07-12-2017 - Potindeling Nations League bekend voor loting op 24 januari 2018 »
25-09-2017 - Nederland wordt ingedeeld in League B van de Nations League »
29-01-2017 - Indeling Nations League is op dit moment ongunstig voor Nederland »


Blijf op de hoogte van
het laatste Nations League nieuws:

Facebook Twitter RSS Nations League

© 20-07-2018 nationsleaguevoetbal.nl - Alle rechten voorbehouden

Nieuws


Nations League


Speelschema


Poules


Divisie A


Divisie B


Divisie C


Divisie D


Final Four


Play-offs


Wedden


Siteoverzicht


Blijf op de hoogte van het laatste Nations League nieuws:
Facebook Twitter RSS Nations League


EK 2016 - WK 2018 - EK 2020 - WK 2022 - EK 2024 - WK 2026
© 2018 nationsleaguevoetbal.nl
Alle rechten voorbehouden