Nations League lied

Nations League liedHet Nations League lied is voor het eerst ten gehore gebracht tijdens de loting voor het seizoen 2018/2019. Het is een veelbesproken song, dat staat voor de energie en de drijfveer achter het merk van de nieuwe voetbalcompetitie. Het lied benadrukt dat elke wedstrijd in het seizoen er toe doet.

"Het lied zal leiden tot meer drama op het voetbalveld, waarop meer belangrijke en uitdagende wedstrijden zullen worden gespeeld dan ooit tevoren," zei marketing directeur Guy-Laurent Epstein.

"Het is belangrijk dat we een algemeen merk en een speciaal anthem hebben dat alle emoties van de voetbalsport omvat. Ik ben ervan overtuigd dat deze song een synoniem zal worden voor de passie en de drama van de competitie."

De muziek is gecomponeerd door Giorgio Tuinfort en Franck van der Heijden en opgenomen met de hulp van het Nederlandse Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest uit Hilversum. De klassieke componenten van het lied zijn gemixt met elektronische muziek, zodat het past in de hedendaagse muziekcultuur.

De songteksten van het Nations League lied zijn in het Latijns. De teksten gaan over de eenheid van voetbalfans en het grote belang van de deelnemende landen. Bij de presentatie is het lied live gespeeld door het Opéra de Lausanne koor.

Het officiële lied van de Nations League zal afgespeeld worden via alle platformen inclusief televisie en radio, wanneer de spelers het veld betreden. Ook is de muziek tijdens ceremonies van de UEFA te horen.

Luister het Nations League anthem

Naast het lied, is tijdens de presentatie ook de officiële beker van de Nations League gepresenteerd.


Deel 'Het Nations League lied benadrukt dat elke wedstrijd er toe doet'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Het Nations League lied met een filharmonisch orkest en een koor dat in het Latijns zingt. Klassieke elementen zijn met elektronische muziek gemixt.