Nations League Final Four

De finales van de Nations League worden gespeeld door de 4 winnaars van de groepen in League A. Deze finalewedstrijden worden ook wel de Final Four genoemd en vormen de kroon op het voetbalseizoen.

Speelschema Nations League Final Four

De knock-out wedstrijden bestaan uit alle 4 winnaars van League A. Het gastland speelt de eerste wedstrijd op 2 juni 2021 en de andere wedstrijd vindt de volgende dag plaats.

De finales worden gespeeld op zondag 6 juni 2021. Om administratieve redenen wordt er geloot wie er op papier thuis speelt.

Kampioen van de Nations League

In de hoogste League A kunnen de landen niet promoveren, zij zullen spelen om de UEFA Nations League kampioen te worden. De 4 winnaars van de 4 groepen in Leauge A spelen voor de titel in een knock-out systeem, genaamd de Final Four. De knock-out wedstrijden bestaan uit twee halve finales, een troostfinale en een finale.

Het is de bedoeling dat de wedstrijden gespeeld gaan worden in het land van één van de 4 groepswinnaars van League A. Deze halve finales en finale zullen gespeeld worden in de maand juni van het volgende jaar.

De kampioen van de Nations League krijgt géén ticket voor het Europees Kampioenschap 2020!

Gastland van de finale

Het gastland voor de finaleronde is nog niet bekend.

Loting Final Four

De halve finales worden bepaald door loting en de stadions worden door de UEFA aangewezen. De datum voor de loting voor de Final Four is nog niet bekend. De vier overgebleven landen worden aan elkaar gekoppeld, zonder verdere beperkingen.

Seizoenen


Deel 'Nations League Final Four - 4 landen strijden om kampioenschap'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De Nations League Final Four bestaat uit 4 winnaars van 4 groepen in League A. Deze landen strijden om het kampioenschap van de Nations League.