NATIONS LEAGUE FINAL FOUR

Nations League Final Four

De finales van de Nations League worden gespeeld door de 4 winnaars van de groepen in League A. Deze finalewedstrijden worden ook wel de Final Four genoemd en vormen de kroon op het voetbalseizoen.

De finaleronde 2019 bestaat uit de volgende landen:

  • Nederland
  • Zwitserland
  • Portugal (gastland)
  • Engeland

In de hoogste League A kunnen de landen niet promoveren, zij zullen spelen om de UEFA Nations League kampioen te worden. De 4 winnaars van de 4 groepen in Leauge A spelen voor de titel in een knock-out systeem, genaamd de Final Four. De knock-out wedstrijden bestaan uit twee halve finales, een troostfinale en een finale.

Het is de bedoeling dat de wedstrijden gespeeld gaan worden in het land van één van de 4 groepswinnaars van League A. Deze halve finales en finale zullen gespeeld worden in de maand juni van het volgende jaar, voor het eerst op 5-9 juni 2019.

Speelschema Nations League Final Four

De knock-out wedstrijden bestaan uit alle 4 winnaars van League A. Het gastland speelt de eerste wedstrijd op woensdag 5 juni en de andere wedstrijd vindt de volgende donderdag plaats.

De finales worden gespeeld op zondag 9 juni. Om administratieve redenen wordt er geloot wie er op papier thuis speelt.

Schema Final Four

#1 wo 05 jun 20:45  
Portugal Portugal 20:45 Zwitserland Zwitserland
 
#2 do 06 jun 20:45  
Nederland Nederland 20:45 Engeland Engeland
 
#3 zo 09 jun 16:45  
Verliezer 1 Verliezer 1 16:45 Verliezer 2 Verliezer 2
 
#4 zo 09 jun 20:45  
Winnaar 1 Winnaar 1 20:45 Winnaar 2 Winnaar 2
 

Nations League Final Four

Portugal gastland Final Four

Portugal is groepswinnaar van poule A3 en wordt het gastland voor de finaleronde van de Nations League.

Italië, Polen en Portugal hebben op 9 maart 2018 hun interesse getoond in het organiseren van de finalewedstrijden. Op deze dag liep de deadline af voor landen om zich officiëel bij de UEFA te melden. Aangezien de drie geïnteresseerde landen allen uitkomen in groep A3, is de groepswinnaar aangewezen als gastland.

De voorgestelde stadions zijn:

  • Estádio do Dragao (FC Porto, capaciteit: 50.948 zitplaatsen)
  • Estádio D. Afonso Henriques (Vitória SC, capaciteit: 30.165 zitplaatsen)

De Italiaanse Footbal Association (FIGC), Poolse Football Federation (PZPN) en de Portugese Football Federation (FPF) hebben nu tot 31 augustus 2018 om te voldoen aan de voorwaarden en om hun dossier in te dienen.

De troostfinale en finale zullen plaatsvinden in twee verschillende stadions met een capaciteit van ten minste 30.000 zitplaatsen. De UEFA streeft ernaar dat de stadions in dezelfde speelstad staan, of maximaal 150km uit elkaar liggen. De speelsteden worden tegelijk met het bieddossier ingediend.

Loting Final Four

De halve finales worden bepaald door loting en de stadions worden door de UEFA aangewezen. De loting voor de Final Four vindt plaats op maandag 3 december 2018 om 14:30 uur in Dublin. De vier overgebleven landen worden aan elkaar gekoppeld, zonder verdere beperkingen.

Nations League promotie, degratatie en de Final Four


Deel 'Nations League Final Four - 4 landen strijden om kampioenschap'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De Nations League Final Four bestaat uit 4 winnaars van 4 groepen in League A. Deze landen strijden om het kampioenschap van de Nations League.