nationsleaguevoetbal.nl
NATIONS LEAGUE NIEUWS

Nederland wordt ingedeeld in League B van de Nations League - nieuws

RSS

De Nations League trapt af in 2018, waarbij 55 leden van de UEFA in 4 league's ingedeeld zullen worden. Welke landen komen bij elkaar in de poule op basis van de huidige situatie? 

Welk land gaat naar welke league?

De 55 voetballanden van de UEFA worden ingedeeld in een competitie van 4 leagues: A, B, C en D. De indeling is op basis van de ranglijst van de UEFA, na afloop van de Europese kwalificatie voor het WK 2018. Dit betekent dat op 11 oktober 2017 bekend is wie in welke league gaat spelen.

League A zal bestaan uit de 12 beste landen uit Europa. De volgende 12 voetballanden zullen uitkomen in League B, de volgende 15 landen in League C en de resterende 16 landen in League D.

League A en B bestaan uit 4 poules van 3 landen.
League C bestaat uit 1 poule van 3 landen en 3 groepen van 4 landen.
League D bestaat uit 4 poules van 4 landen.

Aan het einde van het eerste seizoen zullen landen die eerste in de poule worden promoveren naar een hogere League en landen die laatste worden zullen degraderen.

Ook zijn middels de Nations League kwalificatieplaatsen te winnen voor de toekomstige Europees Kampioenschappen voetbal.

Hoe zal de indeling van de Nations League er vandaag uit hebben gezien?

De meest recente ranglijst van de UEFA is gepresenteerd op 5 september 2017, vlak na de laatste WK 2018 kwalificatiewedstrijden. Als de poule-indeling voor de Nations League vandaag opgesteld zou worden, dan is de verdeling als volgt.

League A: Duitsland, Portugal, België, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië, Plen, Kroatië, IJsland en Wales.

League B: Rusland, Noord-Ierland, Slowakije, Zweden, Nederland, Oekraïne, Bosnië en Herzegovina, Oostenrijk, Turkije, Ierland, Denemarken en Hongarije.

League C: Slovenië, Albanië, Montenegro, Servië, Schotland, Tsjechië, Roemenië, Griekenland, Bulgarije, Israël, Noorwegen, Cyprus, Finland, Estland en Azerbeidzjan.

League D: Letland, Wit-Rusland, Georgië, Armenië, Macedonië, Faroe IJlanden, Luxemburg, Litouwen, Moldavië, Kazachstan, Liechtenstein, Andorra, Malta, Kosovo, San Marino en Gibraltar.

Welke landen kunnen nog hoger/lager ingedeel worden?

De huidige indeling is nog niet definitief en een aantal landen kan nog van League wijzigen door de aankomende laatste WK-kwalificatiewedstrijden. 

België, Zwitserland, Polen, Kroatië, IJsland en Wales hebben de kans om een eerste grote landenprijs te pakken door winnaar te worden van League A. De winnaars van de poule in League A spelen de Final Four in juni 2019.

Voormalig Europees Kampioenen Nederland en Denemarken en gastland voor het WK 2018 Rusland zijn de laatste jaren sterk gedaald op de ranglijst, en zullen mogelijk in League B moeten beginnen.

Tsjechië, Roemenië en Albanië kwalificeerden zich voor het EK 2016 in Frankrijk, maar zullen slechts in League C terecht komen. Ook voormalig Europees Kampioen Griekenland komt in deze league.

Ook een land uit League D zal zich via de Nations League kwalificeren voor het Europees Kampioenschap 2020. Alleen Letland heeft zich ooit weten te kwalificeren (voor het EK 2004).

Rusland en Oekraïne kunnen wel in dezelfde league ingedeeld worden, maar zullen via de loting nooit bij elkaar in de poule komen. Hetzelfde geldt voor Armenië en Azerbeidzjan wegens een beslissing van de Europese voetbalbond.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 2017-09-25 19:15:00 | Bijgewerkt op: 25-09-2017 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd Nations League nieuws

Nieuwsberichten
17-07-2018 - Nederland tegen kampioen Frankrijk in eerste wedstrijd Nations League »
07-05-2018 - Uitbreiding van de Nations League zal de FIFA miljarden opbrengen »
27-03-2018 - Totale prijzengeld van de Nations League is 76 miljoen »
09-03-2018 - Italie, Polen en Portugal willen de Nations League Final Four organiseren »
24-01-2018 - Nederland speelt in de poule des doods tegen Frankrijk en Duitsland »


Blijf op de hoogte van
het laatste Nations League nieuws:

Facebook Twitter RSS Nations League

© 20-07-2018 nationsleaguevoetbal.nl - Alle rechten voorbehouden

Nieuws


Nations League


Speelschema


Poules


Divisie A


Divisie B


Divisie C


Divisie D


Final Four


Play-offs


Wedden


Siteoverzicht


Blijf op de hoogte van het laatste Nations League nieuws:
Facebook Twitter RSS Nations League


EK 2016 - WK 2018 - EK 2020 - WK 2022 - EK 2024 - WK 2026
© 2018 nationsleaguevoetbal.nl
Alle rechten voorbehouden