nationsleaguevoetbal.nl
FIFA 19 kopen
NATIONS LEAGUE NIEUWS

Nederland mogelijk in League B van Nations League

De Nations League trapt af in 2018, waarbij 55 leden van de UEFA in 4 league's ingedeeld zullen worden. Welke landen komen bij elkaar in de poule op basis van de huidige situatie? 

Welk land gaat naar welke league?

De 55 voetballanden van de UEFA worden ingedeeld in een competitie van 4 leagues: A, B, C en D. De indeling is op basis van de ranglijst van de UEFA, na afloop van de Europese kwalificatie voor het WK 2018. Dit betekent dat op 11 oktober 2017 bekend is wie in welke league gaat spelen.

League A zal bestaan uit de 12 beste landen uit Europa. De volgende 12 voetballanden zullen uitkomen in League B, de volgende 15 landen in League C en de resterende 16 landen in League D.

League A en B bestaan uit 4 poules van 3 landen.
League C bestaat uit 1 poule van 3 landen en 3 groepen van 4 landen.
League D bestaat uit 4 poules van 4 landen.

Aan het einde van het eerste seizoen zullen landen die eerste in de poule worden promoveren naar een hogere League en landen die laatste worden zullen degraderen.

Ook zijn middels de Nations League kwalificatieplaatsen te winnen voor de toekomstige Europees Kampioenschappen voetbal.

Hoe zal de indeling van de Nations League er vandaag uit hebben gezien?

De meest recente ranglijst van de UEFA is gepresenteerd op 5 september 2017, vlak na de laatste WK 2018 kwalificatiewedstrijden. Als de poule-indeling voor de Nations League vandaag opgesteld zou worden, dan is de verdeling als volgt.

League A: Duitsland, Portugal, België, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië, Plen, Kroatië, IJsland en Wales.

League B: Rusland, Noord-Ierland, Slowakije, Zweden, Nederland, Oekraïne, Bosnië en Herzegovina, Oostenrijk, Turkije, Ierland, Denemarken en Hongarije.

League C: Slovenië, Albanië, Montenegro, Servië, Schotland, Tsjechië, Roemenië, Griekenland, Bulgarije, Israël, Noorwegen, Cyprus, Finland, Estland en Azerbeidzjan.

League D: Letland, Wit-Rusland, Georgië, Armenië, Macedonië, Faroe IJlanden, Luxemburg, Litouwen, Moldavië, Kazachstan, Liechtenstein, Andorra, Malta, Kosovo, San Marino en Gibraltar.

Welke landen kunnen nog hoger/lager ingedeel worden?

De huidige indeling is nog niet definitief en een aantal landen kan nog van League wijzigen door de aankomende laatste WK-kwalificatiewedstrijden. 

België, Zwitserland, Polen, Kroatië, IJsland en Wales hebben de kans om een eerste grote landenprijs te pakken door winnaar te worden van League A. De winnaars van de poule in League A spelen de Final Four in juni 2019.

Voormalig Europees Kampioenen Nederland en Denemarken en gastland voor het WK 2018 Rusland zijn de laatste jaren sterk gedaald op de ranglijst, en zullen mogelijk in League B moeten beginnen.

Tsjechië, Roemenië en Albanië kwalificeerden zich voor het EK 2016 in Frankrijk, maar zullen slechts in League C terecht komen. Ook voormalig Europees Kampioen Griekenland komt in deze league.

Ook een land uit League D zal zich via de Nations League kwalificeren voor het Europees Kampioenschap 2020. Alleen Letland heeft zich ooit weten te kwalificeren (voor het EK 2004).

Rusland en Oekraïne kunnen wel in dezelfde league ingedeeld worden, maar zullen via de loting nooit bij elkaar in de poule komen. Hetzelfde geldt voor Armenië en Azerbeidzjan wegens een beslissing van de Europese voetbalbond.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 2017-09-25 19:15:00 | Bijgewerkt op: 25-09-2017 | Door: Patrick

Deel 'Nederland mogelijk in League B van Nations League'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!
Reageer op 'Nederland mogelijk in League B van Nations League'

Reacties

Gerelateerd Nations League nieuws

Nieuwsberichten
Frankrijk - Nederland 9-9-2018Voorspelling Frankrijk - Nederland (live op 9-9-2018)
De voorspelling van Frankrijk - Nederland is dat Les Bleus de wedstrijd eenvoudig zal winnen. Kijk het duel in Divisie A1 live bij de NOS om 20:45u. - 09-09-2018

Oranje wint bij afscheid SneijderNederlands Elftal wint van Peru bij afscheid Sneijder
Het Nederlands Elftal heeft de afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder met 2-1 gewonnen van Peru. Depay scoorde 2 doelpunten en Frenkie de Jong debuteerde. - 07-09-2018

Sneijder afscheid als recordinternationalSneijder neemt afscheid van Oranje als aanvoerder
Sneijder neemt afscheid van Oranje en is aanvoerder in de oefeninterland tegen Peru. De wedstrijd geldt ook als voorbereiding op de wedstrijd tegen Frankrijk. - 06-09-2018

Begin Nations League Duitsland FrankrijkAftrap Nations League met Duitsland - Frankrijk
Nations League begint met Duitsland - Frankrijk en vervangt saaie oefeninterlands. Landen kunnen promoveren en degraderen, en tickets voor het EK 2020 winnen. - 06-09-2018

Selectie Nederlands Elftal tegen Peru en FrankrijkSelectie Nederland tegen Peru en Frankrijk
De selectie van het Nederlands Elftal tegen Peru en Frankrijk is bekend, met Frenkie de Jong als nieuweling en Wesley Sneijder voor de laatste keer. - 01-09-2018

Nederland tegen Frankrijk Duitsland in Nations LeagueNederland tegen kampioen Frankrijk in eerste wedstrijd
Nederland speelt de eerste wedstrijd van de nieuwe Nations League tegen de Wereldkampioen Frankrijk. Ook Duitsland is geplaatst in groep A1. - 17-07-2018

Miljarden voor FIFA door Nations LeagueHoge opbrengsten door uitbreiding Nations League
De Nations League wordt mogelijk uitgebreid en zal miljarden euro's opbrengen voor de FIFA. Ook het WK voor clubs zal uitgebreid worden van 7 naar 24 teams. - 07-05-2018

Prijzengeld Nations LeagueMiljoenen prijzengeld Nations League
Het totale prijzengeld van de Nations League is €76,25 miljoen! Nederland en België kunnen €7,5 miljoen ontvangen. - 27-03-2018

Organisatie Nations League Italië Polen en PortugalItalië, Polen en Portugal willen Final Four organiseren
Italië, Polen en Portugal zijn geïnteresseerd in de Nations League Finals, die gespeeld gaan worden in juni 2019. In december 2018 kiest de UEFA het gastland. - 09-03-2018

Poule des doods Nederland Nations LeagueNederland in poule des doods van Nations League
Het speelschema voor het eerste seizoen van de Nations League is bekend. Nederland opent uit tegen Frankrijk, en België uit tegen IJsland. - 24-01-2018

FIFA 19 kopen
Blijf op de hoogte van
het laatste nieuws:

Facebook Twitter Youtube Nations League RSS
Dit is een informatieve website met uitleg over de Nations League in Europa. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op.

© 19-09-2018 nationsleaguevoetbal.nl - Alle rechten voorbehoudenNieuws


Uitleg


Speelschema


Poules


Loting


Divisie A


Divisie B


Divisie C


Divisie D


Final Four


Play-offs


Siteoverzicht


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
Facebook Twitter Youtube Nations League RSS


EK 2016 - WK 2018 - EK 2020 - WK 2022 - EK 2024 - WK 2026
© 2018 nationsleaguevoetbal.nl
Alle rechten voorbehouden