nationsleaguevoetbal.nl
FIFA 19 kopen
NATIONS LEAGUE VOORDELEN

Nation League voordelen

Nations League voordelenDe gedachte achter de Nations League is om de vriendschappelijke interlands te vervangen. Deze vriendschappelijke wedstrijden waren niet echt interessant voor landen, coaches, spelers en supporters. De Nations League biedt meer uitdagende wedstrijden voor landen en meer structuur in de voetbalagenda.

Dit betekent echter niet dat alle vriendschappelijke interlands afgeschaft zullen worden. De UEFA wil ervoor zorgen dat er ruimte op de agenda blijft om de oefenen op internationaal niveau, in het bijzonder in aanloop naar een groot eindtoernooi. Ook houdt de Europese voetbalbond de optie open om te oefenen tegen een land van een andere voetbalbond buiten Europa.

Door de Nations League hoopt de UEFA het belang van het nationale voetbalteam te vergroten en een betere balans te creëren tussen club- en landenteams. De voetbalkalender is beter gevuld en ook spelers hebben meer structuur in hun wedstrijdschema, waardoor het minder inspanning van hen vergt. Ook worden de wedstrijden dusdanig gepland, zodat de reistijd verkort wordt en spelers eerder weer bij hun club kunnen aansluiten.

In elk even jaartal wordt het Europees Kampioenschap of Wereld Kampioenschap gehouden, en vanaf nu in elk oneven jaartal de Nations League. Dit betekent dat na afloop van elk voetbalseizoen één land tot kampioen gekroond zal gaan worden.

Daarnaast kunnen landen op deze manier voetballen tegen landen van hun eigen niveau en eindelijks zelfs eens een interlandwedstrijd winnen. Landen leren namelijk niets van alleen maar met grote cijfers verliezen.

Uiteraard levert een vast wedstrijdschema meer inkomen uit tv-rechten op, aangezien de interlandwedstrijden nu vallen onder de verantwoordelijkheid van de UEFA. Ook kleine landen kunnen hier van profiteren.

Tot slot geeft de Nations League landen de kans om zich te kwalificeren voor het EK 2020. 4 landen kunnen zich via play-off wedstrijden kwalificeren voor het Europese voetbaltoernooi. Deze play-off wedstrijden worden gespeeld in maart 2020. Hierdoor zullen ook kleinere voetballanden vertegenwoordigd zijn, bijvoorbeeld gegarandeerd 1 van de 16 laagst geklasseerde landen.

UEFA Nations League

Gepubliceerd op: 10-01-2016 | Bijgewerkt op: 18-09-2018 | Door:

Reageer op Nations League voordelen

ReactiesGerelateerd aan voordelen Nations League

Nieuwsberichten
Frankrijk - Nederland 9-9-2018Voorspelling Frankrijk - Nederland (live op 9-9-2018)
De voorspelling van Frankrijk - Nederland is dat Les Bleus de wedstrijd eenvoudig zal winnen. Kijk het duel in Divisie A1 live bij de NOS om 20:45u. - 09-09-2018

Oranje wint bij afscheid SneijderNederlands Elftal wint van Peru bij afscheid Sneijder
Het Nederlands Elftal heeft de afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder met 2-1 gewonnen van Peru. Depay scoorde 2 doelpunten en Frenkie de Jong debuteerde. - 07-09-2018

Sneijder afscheid als recordinternationalSneijder neemt afscheid van Oranje als aanvoerder
Sneijder neemt afscheid van Oranje en is aanvoerder in de oefeninterland tegen Peru. De wedstrijd geldt ook als voorbereiding op de wedstrijd tegen Frankrijk. - 06-09-2018

Begin Nations League Duitsland FrankrijkAftrap Nations League met Duitsland - Frankrijk
Nations League begint met Duitsland - Frankrijk en vervangt saaie oefeninterlands. Landen kunnen promoveren en degraderen, en tickets voor het EK 2020 winnen. - 06-09-2018

Selectie Nederlands Elftal tegen Peru en FrankrijkSelectie Nederland tegen Peru en Frankrijk
De selectie van het Nederlands Elftal tegen Peru en Frankrijk is bekend, met Frenkie de Jong als nieuweling en Wesley Sneijder voor de laatste keer. - 01-09-2018

Kroon Voetbal
Blijf op de hoogte van
het laatste nieuws:

Facebook Twitter Youtube Nations League RSS
Dit is een informatieve website met uitleg over de Nations League in Europa. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op.

© 19-09-2018 nationsleaguevoetbal.nl - Alle rechten voorbehoudenNieuws


Uitleg


Speelschema


Poules


Loting


Divisie A


Divisie B


Divisie C


Divisie D


Final Four


Play-offs


Siteoverzicht


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
Facebook Twitter Youtube Nations League RSS


EK 2016 - WK 2018 - EK 2020 - WK 2022 - EK 2024 - WK 2026
© 2018 nationsleaguevoetbal.nl
Alle rechten voorbehouden